
Indsætte skatteoplysninger og andre PDF-dokumenter
Først uploades PDFen til mediebibliotek, og dokumentets URL kopieres.
Så åbnes siden Andelshaver, og den engelske editor aktiveres.
Gå til sektionen Årsrapporter, tryk én gang i sektionen og find så knappen "Edit tab items" i værktøjerne i venstre margin.
Når du peger på tab'en 2017, kommer der et plus-ikon frem på venstre side af tabben. Tryk på det, og du får en “New Tab”. Denne titel kan du umiddelbart omdøbe til 2022.

Peg på 2022 tabben, så værktøjslinjen kommer frem. Brug flytteværktøjet + til at trække 2022 hen på den rigtige plads.

Indsætte årsrapporter under Lauget
Du lægger først den aktuelle årsrapport ind som PDF i mediebibliotek.
Når den er indlæst, kopierer du dens URL i højre margin værktøjet.
I sektionen Årsrapporter på laugets side opretter du ikon og overskrift for et nyt år. Ikoner og årstal er indlejret i en content box, og du kan duplikere sidste års box til en ledig kolonne.
Tryk på ikonet først og find så content box i den sorte linje, der dukker op foroven med breadcrumbs, content box er markeret med grøn farve.
Når content box er aktiv (grøn), kan du indsætte den kopierede URL i værktøjslinjen ude til venstre – og gemme. Nu er der link til Årsregnskabet.
Håber det er til at gå til.

Et guldtip om medier
Når du har fat i et billede i mediebiblioteket, f. eks. ved første upload, så sæt en kort, beskrivende tekst i alle fire tekstfelter (alt-tekst, titel, billedtekst, beskrivelse). De fire tekster må gerne være ens, det er det nemmeste, og det er okay.
Hvorfor? Fordi det bliver nemmere for potentielle læsere at finde dine indlæg, og fordi den lille ekstra indsats giver plus-points i søgemaskinerne.
Sæt gerne begivenheden ind i en sammenhæng med begivenhed og evt. måned/år i første sætning. Den første sætning gentages i alle billeder fra denne begivenhed. I anden sætning kan I beskrive det, som man ser på det enkelte billede. Anden sætning hører typisk hjemme i billedtekst-feltet.
Det virker lidt omstændeligt, men det er en gave til folk, som kommer forbi hjemmesiden om ti år, og det gør hvert eneste billede mere interessant, ikke bare for eftertiden, men også f. eks. skoleelever og andre, som intet aner om vindmøller.
Det er også en gave til foreningen, idet sliddet med billedtekster betyder, at søgemaskinerne får 50-80% mere information at arbejde med og derfor kan tilbyde hjemmesiden præcist til dem, som søger.
NB! Hvis du ikke ønsker at have en billedtekst under billedet, så kan du bare undlade at skrive noget i billedtekst-feltet.
Hjemmesidens krav til billeder
Det er vigtigt, at der er en tovholder, som behandler billederne (og evt. videoer), før de fragtes videre til mediebiblioteket.
Rettesnoren for billeder til hjemmesidebrug:
Gennemsnitlig fysisk størrelse: 1024 px på den længste led, hvad enten det er bredde eller højde.
Maksimal fysisk størrelse: 1600 px
Opløsning: 72 px
"Vægtideal": 100-300 kb
Vedhæftninger som pdf’er og grafik fylder i sagens natur meget mere, og det er i orden.
Med videoer er det en anden historie. De skal lægges op på en videotjeneste som YouTube eller Vimeo, før de kan bruges på hjemmesiden. Herfra kan de indsættes på hjemmesiden med et link eller en kode.